mandag 22. september 2014

Saftig Sjokoladekake i langpanne

Det som gjør denne kaken så saftig er at den er bakt med rømme i stedet for melk.


















Ingredienser

400 g margarin
100 g mørk sjokolade
4,5 dl sterk kaffe
550 g hvetemel
650 g sukker
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 egg
1 boks rømme


Sjokolade glasur
150 g margarin
100 g mørk sjokolade
0,5 dl sterk kaffe
350 g melis




Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smør og tilsett kaffe. Trekk kjelen fra platen. Tilsett sjokoladen og la det smelte sammen.

Tilsett sukker i blandingen. Visp sammen egg og rømme. Tilsett i røren.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sikt det inn i røren.

Visp røren godt sammen, ha i langpanne og stek i 30 min. Lag fyllet før kaken er ferdigstekt.

Prikk kaken med gaffel når den kommer ut fra ovnen.



Glasur
Smelt smør og ha i kaffe. Tilsett sjokoladen og rør godt. Ha i siktet melis til slutt.

Glasuren skal på kaken før kaken er avkjølt.






















Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar