fredag 12. mai 2017

Kanelboller


Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 20 boller.

Kanelboller
150 g meierismør
5 dl helmelk
50 g tørrgjær
½ ts salt
100 g sukker
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme
Fyll
100 g romtemperert smør
1 dl sukker
4 ts malt kanel
Pensling
1 stk egg
4 ss perlesukker


Smelt smøret i en kjele og tilsett melken.
Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av hvetemelet sammen med tørrgjæren, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Kjevle ut deigen. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
Sett stekeovnen på 250 °C.

Legg bollene på stekeplaten med bakepapir. Etterhev i ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.

Håper det smaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar