tirsdag 9. mai 2017

Ovnsbakt squash med kjøttdeig



Som nevnt tidligere vil jeg prøve nye middagsoppskrifter. Jeg ender somregel opp med å spise de samme tingene uke etter uke. Men denne retten anbefales. Du kan tilberede den med alle mulige smaker og krydder.

Til en porsjon trenger du
1 squash
2ss meierismør
Litt salt

Kjøttdeigfyll:
0,5 Stk løk
Litt smør til steking
200 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
Salt
Pepper
Andre valgfrie krydder (jeg brukte koriander og basilikum)
4-6 skiver ost (evt. Revet ost)

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 225 °C.
Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Legg squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.

Stek løk i smør i noen minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett hermetisk tomat, salt, pepper og basilikum (eller andre krydder). Kok opp, og la det trekke  minst 5 minutter.

Legg blandingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Stekes ved sterk varme (grillfunksjon) noen min til osten blir gylden.

Server gjerne med tortillachips eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar