søndag 14. mai 2017

Smashpavlova med karamellsaus

Fikk spørsmål om å lage denne av ei venninne som hadde funnet den på tine.no. Siden jeg aldri har lagt pavlova måtte jeg jo prøve den, men endret oppskriften litt. Anbefales virkelig. 6 stk romtempererte eggehviter
2 ts eddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
70 g Smash

2 dl kremfløte
1 pakke vaniljekrem
130 g Smash
125 g blåbær
3-4 Jordbær

1 dl sukker
3 ss smør
0,5 dl kremfløte
0,25 dl vann
1 ts havsalt 


Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Stivpisk eggehvite til skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maizena og vaniljesukker sammen og ha litt og litt i sammen med eggehvitene mens du fortsatt visper. Kutt opp Smash-sjokolade fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du den oppkutta smashen. Ha blandingen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 24-25.

Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. 
Stek bunnen i 70-75 minutter.
Marengsen skal nå bli sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

Lag karamellsaus når kaken står i ovnen.Varm opp sukker og vann i en kjele på middels varme. Rør slik at sukkeret er smeltet men stopp når det begynner å boble. Når sukkeret begynner å bli gyllenbrunt, ha i smør. Rør til smøret er smeltet og ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt fløte og rør det godt. Dryss i salt og rør til du har en jevn karamellsaus.
Avkjøl i kjelen i noen minutter og hell på glass.

Sausen vil tykne når den avkjøler. Den holder seg i en god uke i kjøleskapet.  Varm den eventuelt opp igjen slik at den ikke er så tykk når du skal bruke den.

Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem litt før kaken skal serveres.
Knus halvparten av Smashen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekremen utover. Topp med knuste Smash, hele Smash, jordbær og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar