onsdag 12. juli 2017

Karamellsaus

Denne karamellsausen passer kjempegodt til kaker, desserter og iskrem.

Du trenger
1 dl sukker
3 ss usaltet smør, i terninger
0,5 dl kremfløte
½ dl vann
1 ts havsalt

Slik gjør du:
Denne oppskriften gir ca 2-3 dl karamellsaus:
Varm opp sukker og vann i en kjele på middels varme. Rør slik at sukkeret er smeltet men stopp når det begynner å boble. Pass på, sukkeret skal ikke brenne seg, da må du begynne på nytt

Når sukkeret begynner å bli brunt, ha i smør. Blandingen vil skumme opp og tykne. Rør til smøret er smeltet og ta kjelen av platen. Tilsett fløte og rør det godt.  Dryss i salt og rør til du har en jevn karamellsaus.

Avkjøl i kjelen i noen minutter og hell på glass.

 
Brukte denne sausen til å pynte denne kaken


Sausen vil tykne når den avkjøler. Den holder seg i en god uke i kjøleskapet. Varm den eventuelt opp igjen slik at den ikke er så tykk når du skal bruke den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar