onsdag 5. juli 2017

Marengsroser
Jeg er veldig glad i marengs, både som snacks og kakepynt. I dag har jeg lagd en trefarget marengsrose for å teste en tredelt tip jeg kjøpte for en liten stund siden. Ble veldig fornøyd med resultatet. Denne oppskriften gir ca 1,5 - 2 brett marengsroser.

Du trenger:
4 eggehviter
5 dl sukker
2-3 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Pastafarge (kan sløyfes)

Kok opp vann i en kjele. Sett bollen med eggehviter og sukker over det kokende vannet.
Visp forsiktig for hand til sukkeret er oppløst. Det er viktig at sukkeret er helt oppløst før du tar det bort fra vannbadet, ellers vil ikke marengsen bli blank og fin. Gni forsiktig blandingen mellom fingrene for å se om sukkeret er helt oppløst.

Hell røren i en bakebolle og miks i 3-4 minutter på lav hastighet. Ha i vaniljeessensen, deretter kan du skru opp hastigheten. La den mikse i 4-5 minutter til den blir fast nok. Når du tar opp vispen, skal det ikke renne av. Da lar du den mikse litt til. Om du ønsker farger i kan du tilsette dette helt på slutten.

Ha marengsen i en sprøytepose. Sprøyt roser og/eller småstjerner på stekeplaten med bakeark. Sett ovnen på varmluft, 95 grader, stek marengsen i ca 2 timer og 15 min. Ikke åpne ovnen underveis, da kan marengsen synke sammen. Vær tålmodig!


Håper det smaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar