søndag 9. juli 2017

Søt liten marsipankake

Denne søte lille marsipankaken passer fint hvis du venter få gjester. Denne kaken er 18 cm, gir ca 6 - 8 stykker.


Du trenger
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ss melk eller appelsinjuice
Vaniljeessens
3 dl kremfløte
Bringebærsyltetøy

Slik gjør du
Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og bakepulver med en slikkepott. Ha i vaniljeessens til slutt. Hell røren i en bakepapirkledd kakeform.

Jeg bruker disse geniale formene. Til denne oppskriften trengte jeg bare to former.


Med denne lille formen skal ikke kaken stekes så lenge, bruker du større former kan du følge denne oppskriften. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 min. Pass på at bunnene er helt avkjølt før du tar på kremen. 

Visp kremen. Kjevle ut marsipanen. Det er viktig at marsipanen ikke blir for tykk. Smør krem på den ene delen og syltetøy på den andre delen. Gjenta på alle lagene. Dekk toppen og rundt kaken jevnt med krem. Legg over marsipanen og kutt bort det som blir overflødig. Bruk gjerne en fondantsmoother for å få alt jevnt. Lag mønsteret, stikk små hull i kryssene og ha i sølvkuler. Pynt gjerne også med marsipanrose også.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar